onsdag den 4. januar 2012

Farven på laks

I sidste indlæg nævnte jeg at mange laks bliver fodret med farve for at få den farve som mange forventer en laks skal have. Tænkte at jeg lige ville sætte et link ind med lidt info KLIK

Muslinger

I dag var jeg inde og snuse lidt i torvehallerne ved Nørreport. Der er bare spæk fyldt med gode råvarer jeg kunne købe mig fattig. Især deres fiskehandler fangede min interesse. Her kan man få rigtig laks som ikke er opdræt fodret med farve, og man kunne virkelig se hvordan farven på en rigtig vild laks ser ud.  Nå men jeg endte med at købe et net med muslinger med hjem. Jeg var faktisk lidt skræmt ved tanken om at de var levende og om jeg nu også kunne få mig selv til at spise det. Men hold op hvor var det godt og min ældste datter var også helt vild med det. Min yngste datter smagte et par stykker, tror hun skal præsenteres for det et par gange mere. Er du frisk på at prøve noget nyt vil jeg klart anbefale at du prøver muslinger og at du besøger torvehallerne.

Da jeg jo som sgt ikke har erfaring med muslinger spurgte jeg fiskemanden til råds ang. tilberedning.

Man starter med lige at rense muslingerne og er der nogen der er åbne skal man banke på dem og hvis de ikke lukker sig er muslingen allerede død og skal smides ud. (meget vigtigt)

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

 persille

smør eller olie

vand

salt

peber

fløde

Løg, hvidløg og persiller snittes fint og svitses i smør eller olie. Når løgne er blevet bløde hælder man muslingerne på og rører lidt rundt. Tilsæt en kop vand og læg låg på og lad det komme om og lad det koge et par minutter. Nu bør alle muslinger have åbnet sig. Er der nogen der stadig er lukkede skaal de smides ud (dette er igen meget vigtigt) Til sidst tilsættes en kvart liter fløde. Vi fik det med ris til.

Virkelig nemt og lækkert glæder mig allerede til næste gang jeg skal have muslinger.

Tror jeg vil søge lidt på nettet efter andre måder at tilberede dem på.

Jeg gav 45 kr. for et net muslinger.