mandag den 11. april 2011

Mere flower power

Jeg sidder her og er ret stolt af mig selv, jeg har lige præsteret at hækle en blomst.
Jeg lavede nogen små fejl da jeg lige skulle ind i hvordan sådan en hækle opskrift skal forstås, men er godt tilfred eftersom jeg har brugt et par måneder på at forstå det hemmelige hæklesprog. Kunne du også tænke dig at prøve kræfter med hæklenålen så deler jeg lige de link der hjalp mig. http://annebauer.dk/haeklemasker.htm og http://mit-pusterum.blogspot.com/2010/02/hklede-blomster.html

Nå, nok om hækleri.

I fredags blæste det jo, som de fleste nok bemærkede, en halv pelikan men det holdte mig ikke tilbage for at tage på vandretur med klapvognen, i jagten på nogen nye skåle. Alle mine skåle var afgået ved rabaler (ikke på en gang) så afsted drog jeg med cafestole flyvende om ørene, ja det er uden overddrivelse det her. Men skåle det fik jeg og nogle fine af slagsen med blomster på selvfølgelig. Så fredags guffen blev smukt serveret i mine nye skåle . Skulle du også lige stå og mangle blomstrede skåle så kan de købes i søsterne Grene til 19 kr stk.

Dadelkuglerne smagte så godt og mindede meget om chokotoppe fra netto. Jeg lavede dem af Irmas økodadler, kakao og kokosmel. Vil lige tilføje at mine børn ikke er mønster børn, de rørte ikke frugten men det var da forsøget værd.

Noget andet jeg lavede i fredags var en tai inspireret suppe og den smagte så lækkert at jeg spiste resterne som morgenmad lørdag morgen.

Den ikke mange minutter at tilberede.

Du skal bruge currypaste,olie, kokosmælk, vand, fiskesovs, limesaft, glasnudler, broccoli, forårsløg ja brug de grønsager du ønsker,  du kan også bruge kylling, fisk eller tigerrejer til suppen det vil jeg prøve en anden gang.

Svits ca. 3 spske currypaste i olien, tilsæt saften af en halv lime, ca. 50 ml fiskesovs, en dåse kokosmælk og vand svarende til 2 dåser kokosmælk. Når det begynder at koge tilsætter du glasnudlerne og lader suppen koge til nudlerne er næsten færdige så tilsætter du dine grønsager, og lukker på bluset lad grønsager og nudler stå i et par min og nu er suppen klar til at blive spist. Jeg gjorde det at jeg ikke smed alle mine grønsager i suppen med serverede dem som frisk drys oven på suppen. Hvis du ikke er til fisk vil jeg lige sige suppen overhoved ikke smager af fisk, fiske sovsen giver bare en god salt lækker smag, ellers lad vær med bruge den. DEt tager ikke mange minutter at lave denne suppe så det er gode basisvarer at have i skabene, til dage hvor det kal gå ekstra stærkt. (vil du tilsætte kylling fisk eller ejer så skal det i før kokosmælken og koge lidt inden kokosmælken tilsættes)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar